enkele realisaties publicaties
BIL

De klant is gespecialiseerd in de revisie van remklauwen en stuurbekrachtigingen. De recuperatie onderdelen worden geïdentificeerd, volledig gedemonteerd en gereinigd, hersteld en oppervlaktebehandeld. Zij worden dan samengebouwd met nieuwe dichtingen. Na revisie zijn de remklauwen en stuurbekrachtigingen terug gelijkwaardig aan nieuwe onderdelen.

Heel wat gebruikte onderdelen vertoonden in min of meerdere mate corrosie, die het hergebruik onmogelijk en een verschrotting noodzakelijk maakten. Een remklauw is een veiligheidsonderdeel en er mag dan ook geen enkel risico worden genomen wat de veiligheid in dienst betreft.

Het Belgisch Instituut voor Lastechniek heeft de mogelijkheden onderzocht de gecorrodeerde zones op te lassen en mechanisch na te bewerken zodat de volledige functionaliteit van de remklauwen kon worden hersteld, en er geen verschrotting meer diende te gebeuren.

Na praktische proeven voor het bepalen van de juiste oplasparameters, warden de remklauwen destructief-metallografisch onderzocht met als doel de laskwaliteit te beoordelen. Daarna werden de voorgeschreven vermoeiingsproeven uitgevoerd, met een volledig succes. Het bedrijf heeft momenteel een nieuwe revisielijn opgestart, met een bijkomende tewerkstelling. terug 
Klik hier voor een overzicht van onze laatste publicaties (PDF)
 
succes stories
BIL
 Lees meer... 

Centexbel
 Lees meer... 
 
 
webdesign by [ imaxx ] - © 2009 - www.vloot.be