activiteiten publicaties
VLOOT bestrijkt een breed technologiedomein

Gegroeid uit diverse initiatieven van Beroepsfederaties en Overheden over de laatste 50 jaar, reiken de 23 centra van VLOOT een brede waaier van technologieƫn aan, die beantwoorden aan kritische maatschappelijke doelstellingen i.v.m. de competitiviteit van de ondernemingen, de zorg voor het milieu en de duurzame ontwikkeling van de industriƫle samenleving.

 Lees meer 


Motor en scharnier in het innovatieproces

Als scharnier in het innovatieproces in Vlaanderen, spelen de VLOOT-centra een leidende rol in de diverse onderling afhankelijke stappen die bij technologievernieuwing belangrijk zijn.

 Lees meer 


Concrete samenwerkingsprojecten tussen leden

De impact en efficiëntie van VLOOT wordt gemeten in concrete samenwerkingsprojecten tussen de leden centra. Hoewel de centra vaak individueel opereren rond een bepaalde kerntechnologie werden de laatste jaren via diverse samenwerkingsverbanden gemeenschappelijke onderzoeks- en opleidingsprojecten opgezet, om de integratie van diverse technologieën in één product te realiseren en aldus de contacten voor de bedrijven te vereenvoudigen.

 Lees meer 


Gesprekspartner van de overheid

Als motor en scharnier van de technologische innovatie in Vlaanderen, is VLOOT een aangewezen gesprekspartner van het beleid. De overheid heeft het steeds als een van haar belangrijke taken gezien actief op te treden om de competitiviteit van onze ondernemingen te versterken door de technologische innovatie te stimuleren en bovendien de nieuwe technologische processen vanuit maatschappelijk en milieutechnisch standpunt beheersbaar te houden.

 Lees meer 

Klik hier voor een overzicht van onze laatste publicaties (PDF)
 
succes stories
BIL
 Lees meer... 

Centexbel
 Lees meer... 
 
 
webdesign by [ imaxx ] - © 2009 - www.vloot.be